Ще бъде ли забранена политическа партия „Възраждане“?

Днешният горещ юнски ден ни предостави още едно интересно събитие. Правителството в лицето на премиера Денков предизвика основната опозиционна политическа партия в България, като призова за намеса на органите на реда и я обвини във фашизъм. От своя страна опозицията обвинява самите управляващи в изповядване на подобна идеология. Явно основният „горещ картоф” в политическия ни живот е прехвърляне на „топката” ,кой е застанал на по-грешната страна. Разбира се последната дума ще има историята, която ще отсъди кой е бил крив и кой прав. В тази статия ще разгледам възможността за забрана на политическа партия „Възраждане”. Тя стана скандално известна със своите крайни възгледи по отношение на ваксините и в миналото вече е била обект на преследване от страна закона, но делото е приключило в нейна полза. В момента обвиненията обаче са чисто идеологически, свързани с изповядване на фашистка идеология.

Надявам се, че тези обвинения не са безпочвени, тъй като при липса на сериозни доказателства за това би било индиция, са че България се намира в много незавидно политическо положение. Още Платон е казал, че олигархическият режим може да бъде победен единствено чрез идване на диктатура. Мнозина си мислят, че ние живеем в демокрация, но истината е, че до такава все още не сме дорасли и за съжаление все още се намираме  в един феодален политически строй, където управлява определена политическа върхушка. Бащата на демокрация Платон, би я нарекъл „олигархия”. С притеснение наблюдавам, как той се оказва прав, както за белезите които квалифицират един строй като олигархичен, така и с естествения развой на преминаване от един строй към друг.

Не разполагам с точен час на създаване на политическата формация, така че ще разгледам въпроса от гледна точка на въпросната астрология. Картата която построих е с асцендент Везни и Кету е разположен в него. Това показва много ясно, че определени деструктивни сили искат да доведат до промяна в обществото /Везни/. Кету е свързан с откъсването и отделянето, той е само тяло без глава, което е тревожен знак, тъй като показва, че определени стихийни сили, които действат инстинктивно и без разумни доводи се опитат да разрушат устоите на обществото.  Управителят на асцендента е разположен в десети дом с Марс, управител на 7-ми дом и показва, че въпросът се отнася до същността на политическия елит, който в момента се ръководи основно от своите страсти, пристрастия, амбиции и желания. 10-ти дом и неговия управител е свързан с управляващото мнозинство, а Костадинов и неговото движение са в опозиция, разположени в 4-ти дом от картата. Опозицията в лицето на „Възраждане”  е представен от Сатурн, който в момента е ретрограден и е разположен в пети дом в лунната стоянка Шатабхиша. Стационарното положение показва известно спъване и забавяне на устрема на движението, трудности и пречки. Самата лунна стоянка също се свързва с кръга, затова не е изключено известно време партията да няма същия устрем и развитие, а да е принудена да се занимава с проблеми, които я спъват и пречат. От друга страна картата, разгледана от нейния асценднент има завидни положения с вредители в домове, свързани с отпора и борбата. Самото положение на Сатурн в собствен знак и в раши и в навамша, също показва сила. Картата разгледана от асцендента на управляващите, показва един силен 8-ми дом, свързан с големи промени, трансформации и скандали, предизвикани и от опозицията /упр. на 7-ми дом в 8-ми/. Управителят на дхармата /дълга/ е в падение в 1-ви дом , заедно с управителя на 11-ти /финансовите ресурси/. Много символично управителят на опозицията и по естествени сигнификации е свързан с работниците, народа, масите от хора в низините, а управителят на управляващите е „кралска” планета и отговаря за известна елитарност.

Лунните стоянки които са от значение в картата са свързани с дълбоките трансформации и болезнените промени. Изводът е, че макар и сериозно атакувана „Възраждане” няма да бъде унищожена, така както искат опонентите й. Бъдещето й, разгледано от положението на ища пада, показва възможен съдебен процес и евентуално икономически санкции, но не й по-сериозни последици.

Картата на лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов, построена по китайската система на четирите стълба на съдбата, показва, че тази и другата година ще бъдат предизвикателни за лидера и може да има сериозни проблеми с властта, въпреки че популярността му ще нараства. Възможно е тези проблеми да са породени от грешки и слаби моменти в неговото обкръжение, сред съпартийците му. В неговата карта  „равните на него” не са му полезни и са възможни предателства, неоправдани очаквания от техните лични качества. Тази година ще е особено активна по отношение на желанието за очернянето му пред обществото, а другата са възможни и известни крути мерки, свързани със силовите звена в държавата, които да атакуват личността му.

Вашият коментар