Защо консултантът е длъжен да се специализира в различни системи?

Когато преди повече от шест години започнах сериозно да се занимавам с ведическа астрология дори не подозирах колко дълъг път ще извървя и колко грешни съвети ще получа по този път. В началото на своя опит като езотерик минавах през най-различни предсказателни системи и нямах много ясна представа към какво точно да се насоча. Практикувах различни мантически практики, медитирах, увличах се по разнообразни учения, но като че ли нищо в тях не ми стигаше и продължавах да проучвам и да не стоя на едно място. И като повечето хора, които вярват в астрологията и че знаците на съдбата не ни се дават случайно аз започнах да търся отговори на въпроса към какво да се насоча. След поредица консултации получих всякакви разнообразни и разностранни отговори – от това, че трябва да наблегна на картите Таро /заради позицията на Нептун в западната ми карта/, до това, че трябва да стана адвокат на свободна практика, който да се занимава с наказателно право. J Няколко съвета да изучавам астрология, а други ме насочваха към лечителското изкуство. Колкото повече съвети търсех, толкова различни отговори получавах и това провокира в мен интерес аз самата да се разбера веднъж завинаги с рождената си карта и всички въпроси да отпаднат. Тогава наивно вярвах че една карта може да ми даде ясно и отчетливо всички отговори и смятах, че концентрация и упоритото изучаване на тази карта ще открие всички врати пред мен и ще ми разкрие тайните на съдбата.

Доста вода изтече от тогава и навлизането в света на ведическата астрология ме убеди, че тя дава безкрайно много отговори, но никога един астролог не бива да се застоява на едно място или да си вярва, че изчисленията са единственото което разкрива тайните на Вселената. Те са важна част, но не са единственият път към успеха J  Още по-наивно е да се вярва, че само една система може да му даде отчетливи отговори на всички въпроси. Но този урок го научих от практиката.

Един от случаите по които работех преди време беше на млад мъж, който среща значителни трудности в кариерен план и голяма нестабилност. На определен етап от живота си бе решил да потърси сигурна работа в институция, която да му подсигури комфорт и спокойствие. Във ведическата му карта се виждаха големи трудности в кариерен план, много и чести проблеми, но положението на Слънцето даваше някаква надежда, че може би ще работи в голяма властова структура. Имаше един определен диапазон от време, когато това можеше да се случи, въпреки че вероятността беше много малка. След изтичането на срока обаче, той не беше постигнал желания успех и не след дълго в сложна даша последва отново срив в кариерата. Тук резонният въпрос е защо макар и бегли надежди не се оправдаха? Мислите, че съм отворила още една ведическа карта?! Не, не направих точно това. Съставих неговата карта по древната китайска астрологична система „Четирите стълба на съдбата”. И тогава ясно видях, че този човек не може да успее нито в този, нито в друг период и че едва ли ще постигне желаният голям кариерен ръст и богатият и охолен живот, за който мечтае.

Картата е с особена структура  и целта е постигане на богатство и благоденствие. Тя щеше да е успешна, ако не беше слаба и ако полезните елементи в нея не бяха в такъв дисбаланс. Картата се нуждае от поддръжка на ресурс, който липсва,което означава, че само два елемента и четири божества може да подсигурят успеха. Те обаче не идват в желаното време и вместо успех, ще има още по-голям спад, когато започне следващия десет годишен  такт на съдбата от 2025 година. Освен това в картата се образува стълкновение между кариерата и стълба който отговаря за големите структурни организации и държавните учредения. На този човек ще е много трудно да се реализира в подобна организация. Обикновено мъдрите китайци казват, че около 30 процента е обещаното в четирите стълба, също толкова идва като обещано от десетгодишните тактове на съдбата и 30 процента може да се постигне чрез фън шуй корекции. Тоест има възможност за корекции в рамките на едни 30 процента и то само чрез цялостно преустройство на начина на живот, за да се подобри потока на положителна „Ци” /енергия/ и това да създаде по-добри условия за развитие и разгръщане на обещаното в картата. Но без „ресурс”, в който се включват и условията на живот и среда, то този човек едва ли ще има възможност да си подсигури такива съществени промени в обкръжаващата го среда, за да може да подобри и потока на ци в самата карта.

Това е един много ярък пример как човек не бива да се застоява на едно място, а непрекъснато да усъвършенства знанията си в различни астрологични клонове, защото редица събития се виждат през една система, а други се проявяват по-ярко през друга. Но никога съдбата не се проявява коренно различно, затова няма как да ви се дадат коренно различни съвети примерно за професионална реализация. По всяка една система картата резонира на живота ви и само акцентира определени моменти, които в други се виждат по-неясно и не толкова отчетливо. Освен това консултантът трябва да притежава много широки познания и обща култура, за да може да даде максимално добър съвет и прогноза, защото често залогът за благоденствие в една област е в ущърб на друга и когато коригираш материалното благосъстояние, може да се увреди например здравето.

Вашият коментар