Мерилин Монро – родена за актриса

Анализът на рождената карта по метода Ци мен дун цзя е многопластов и много интересен. Въпреки че джйотиш със своите многобройни дробни карти, да остава най-точната предсказателна система, китайските карти по ци мен дават също много полезна информация, особено свързана с предназначението, къде е добре да се емигрира, кои сфера е добре да се включат в живота на човек, за да се неутрализират някой неблагоприятни комбинации. В тази статия реших да предложа кратък анализ на картата на забележителната актриса и модел Мерилин Монро.

Мерилин е родена  с името Норма Джийн Мортънсън.Нейната външност я нарежда сред най-популярните секссимволи на 50-те години на ХХ век. Ранната ѝ и загадъчна смърт я превръща в попикона. Тя е носителка на 2 награди  „Златен гробус”.

Проблемите в личния живот на Монро привличат много внимание. Тя се бори със злоупотребата с наркотични вещества, с депресия и тревожност. Има общо три брака, като два от тях са широко рекламирани, с бейзболната звезда Джо Димаджо и драматурга Артър Милър, и двата от които завършват с развод. Няма деца въпреки силното си желание  заради заболяване. Умира на 36 години от свръхдоза барбитурати в дома си, в Лос Анджелис, на 5 август 1962 г. Въпреки че смъртта е обявена като вероятно самоубийство, множество конспиративни теории го отричат.

Рождентата карта на Мерилин Монро построена по метода ци мен дун цзя

Картата на живота на Мерилин Монро е построена по системата чай бу, която използвам в практиката си. Дворецът на живота, който е свързан с нейните най-характерни качества, таланти и способности е слаб по сезон, тъй като е във фаза „разложение”. Освен това дворецът е в пустота, което показва, че личността може известно време да се лута в намиране на своето предназначение и цел в живота, но също така, че е възможно да се интересува от странни и тайнствени неща, да се увлича по езотерика или изкуства, свързани с илюзиите, сред които е и киното. Това обстоятелство се подчертава и от личния й елемент Син, която е свързан с бляскав външен вид, любов към бижутата и желанието да впечатляваш с визията си, както и наличието на дух Чжу це, който е свързан с актьорското майсторство.

В дворецът на живота се образува стълкновение, което вреди на личността й. Освен това там сработва неблагоприятна комбинация, оказваща предизвикателно влияние върху здравето. Дворецът кан, в който е разположен нейния елемент на личността е в свързан с триграмата вода, която отговаря за половата система и при нараняване от страна на елемент, който в карата носи болести, показва, че личността е възможно да има заболяване на този орган. Същото се потвърждава и от наличието на вратата смърт в двореца кун, който е свързан с майчинството. Известно е, че Мерилин е имала сериозно геникологично заболяване /ендометриоза/ и затова не е могла да има деца, въпреки че многократно е забременявала.

Липсата на потомство се потвърждава от обстоятелството , че неговият елементът  е в дворец, разположен на оста на вратите шок и раняване. Този елемент е разположен в дворец, който поражда двореца на живота на Морно, което показва, че тя може да забременее, но трудно би задържала плода. Вратата шок показва и наличие на хирургично вмешателство, което се потвърждава в живота от наличие на операция, свързана с отстраняване на извънматочна бременност. Върху елемента на бременността оказва влияние и дух, който показва множественост, това се потвърждава от факта, че тя многократно е забременявала, но така и не успява да роди успешно. В този дворец се образува и частично огнено наказани, което отново подчертава трудностите в това отношение.

Тъй като Мерилин е със слаб дворец, свързан с личността, за нея най-благоприятни са металическите дворци, в един от който е разположена светеща, силна звезда, която отговаря за фотографията, актьорското майсторство, изявите на сцена. Тази звезда е силна по сезон и показва, че ще има голямо влияние върху живота на именитата актриса. Същевременно в този дворец е и показателят и за кариера, което също показва, че кариерата на актриса е заложена и обещана в самата карта. Наличието на мистик в двореца, отново подчертава, че има талант в тази област, но тъй като елементите не са добре встроени в двореца, че кариерата няма да се развие с лекота и ще има известни трудности при нейната реализация. Но структурата която се образува за жена, носи леко поведение и не особено висок морал при израстване в кариерата. Известно е, че в началото на своята кариера на актриса на Монро и се е налагало да работи, като момиче на „повикване”, за да може да се издържа. Освен това на по-късен етап става любовница на един от ръководителите на агенцията, в която работи, което й помага при получаването на роли.  В двореца на живота е разположена врата отдих, която основно мотивира личността й и я кара да използва своя сексапил и сексуално излъчване, за да пробие в живота. Тази врата е свързана с известно влечение към удоволствията, светския живот, сексуалните игри и я превръща в сексимвол за много поколения. От друга страна вратата е добре строена в двореца, което показва, че тези й действия намират подкрепа в обкръжението и че това е много важна тема за личността.

В другия важен дворец за Мерилин е разположена звезда,която отговаря за брака, дипломатичното отношение и доброто възпитание, което й придава усет как да се държи в различни ситуации, за да извлече полза за себе си. Това поведение обаче е придружено в много моменти с елементи на изненада и провокация, тъй като в същия дворец е разположена вратата шок и се образува частично огнено наказание. Не веднъж Мерилин е провокирала с поведението си публиката и собствениците на агенциите, но това винаги й е носило като краен резултат повече облаги, отколкото неприятности. В същия дворец е  разположена и силна академична звезда, което показва, че тя обича да чете, обстоятелство което се подчертава от огромна библиотека която притежава и силното й желание да колекционира литература и да чете класика.

Интересно е да надзърнем в личния и живот, затова ще разгледам елементът който е свързан с партньора и любовниците й. Интересното е, че в нейната карта те се получавали много облаги и ползи от вниманието й. Вижда се, че тя е държала на тях, въпреки че турбуленциите в личните отношения се потвърждават от наличието на вратата ранение в двореца, в който е разположен елементът на нейния партньор.  Другият елемент, който се разглежда в картата, свързан с любовните отношение, е в дървен дворец, заедно със звезда, която отговаря за голям статус и добро положение на потенциалните партньори. В същия дворец е и главната звезда, което отново подчертава статусни партньори с голямо влияние в обществото. Трети елемент – наличието на управителя на годината Тай суй в двореца на партньора, подчертава значимостта на нейните любовници в обществото и ги превръща в хора, заемащи видни позиции.

Интересно е дали в картата се вписва и смъртта й, която е ранна и внезапна. Вратата смърт е в дворец, който контролира двореца на живота, това автоматично показва, че смъртта може да бъде сериозна заплаха за нея. Освен това самата врата смърт е много силна, тай като е в родния си дворец, тя е силна и по сезон. В същия дворец  е разположен дух, свързан с тайни и скрити неща, подобна комбинация се образува и между други оператори, което показва, че около смъртта може да има неизяснени обстоятелства, а враговете й ще са свързани също със секрети.  Отслабването на двореца на живота и влиянието на показателя за болести и враговете върху личността й, също подчертава сериозни трудности за тялото и здравето.

Вашият коментар