Майка се моли за сина си

Моят приятел Джйотирмой, журналист на вестник Джансатта, който излиза хинди, дойде при мен през 2004 г. с жена и показа  хороскопа на нейния син, като зададе въпрос за здравето му. Жената разказа за болестта на сина си – гръбначна туберкулоза.

Тежестта на заболяването му се показва от:

Владетелят на 22-те дрешкона е Меркурий, а Юпитер е разположен в нея.

Владетелят на 64 навамса е Юпитер, а Юпитер и Венера са разположени в нея.

Властелят на 85 двадашамша е Луната, в нея се намира Меркурий, аспектиран от Сатурн.

Вимшотари даша: през ноември 2004 г. е махадаша Раху и антарадаша на Меркурий, която е започнала на 5 януари 2003 г. и продължава до 24 юли 2004 г.

АСТРОЛОГИЧНО ОБЯСНЕНИЕ

Четирима лекари от Всеиндийският медицински институт настояваха за операцията, но с оглед на голямата опашка, това може да се направи не по-рано от няколко месеца.

Веднага забелязах, че има махадаша Раху и антарадаша на Меркурий, господар на 22 дрешкона, разположен във втората къща. От гледна точка на астрологията, беше напълно ясно, че всяка операция през този период ще бъде фатална и вместо да помогне може да доведе до усложнения.

Освен това лекарят не даде повече от 10-20% от вероятността за успех на операцията.

 Транзити

Транзитите през май 2004 г. бяха плашещи. Сатурн и Марс в осми дом от лагна никога не може да бъде благоприятен.

Съвети

Препоръчах на майката да прочете Маха-мритюнджая-мантра за сина си до края на антардашата на Меркурий и настъплението на антарадашата на Кету, която стартира през юли 2005г. В същото време е необходимо да се спазват всички указания на лекарите. Но като майка тя самата трябва да рецитира Маха-мритюнджая-мантра, защото Юпитер аспектира четвъртия дом на момчето както в хороскопа на раждането, така и по транзит.

Тя е журналист и има много отговорности. Тя не би могла сама да рецитира 11 лакхта мантрата.

Решихме, че тя ще прочете толкова колкото може сама, а останалото от кармаканди-пандита или нейни познати.

Обратна връзка

Жената дойде с Шри Джйотирмой  на 26 април 2006 г. и разказа следното:

1.Самата тя рецитира мантрата 11 хиляди пъти.

2. Момчето продължи да приема лекарства.

3. Шест месеца по-късно лекарят, прегледал момчето, установи, че няма признаци на заболяването.

4. Лекарят каза, че това не е нищо повече от чудо.

Ако погледнете какво се е случило от гледна точка на астрологията, можете да видите, че момчето е започнало даша Кету, намираща се в деветия дом, а Сатурн е преминал от Митхуна (Близнаци) към Карка (Рак).

КОМЕНТАРИ НА ДОКТОР КОМЕНТАРИ  ГИТА КАТХУРИЯ

Веднъж докато играело, момчето се почувствало остра болка в кръста. Той беше изпратен

в болницата. Поставена му е диагноза туберкулоза на гръбначния стълб. Между четвъртата и петата лумбалнна кухина, образувана от прешлените, и по този начин са засегнати част от нервите на гръбначния мозък (части от централната нервна система), които обикновено са скрити в гръбначния стълб. В тази област на гръбначния стълб са разположени нерви, които отговарят за чувствителността и подвижността на краката. Всякакви щети върху тези нерви причинява параплегия или парализа на краката.

Колко сериозна е тази ситуация? – много, но това не е фатално.

Ядрено-магнитен резонанс показа загнояване на тази област. Говореха за това шепнешком, защото можеше да оперират не по-рано от шест месеца поради дълга опашка за операции в Всеиндийският медицински институт: 20 лакха – 100 000.

 Хирурзите казаха, че процентът на успех е не повече от 10–20% при него.

От известно време момчето започва да се подлага на противотуберкулозни процедури (ATP). В същото време майката на момчето се обърна към г-н К. Н. Рао и той посъветва да се отложи операция и рецитира Маха-мритюнджая-мантра.

Предвид обезкуражаващата прогноза на хирурзите, вземането на това решение не беше лесно. Тук в събитията се намесва астрологът.

От астрологична гледна точка периодът беше много опасен и операцията може да бъде фатална. Така че на майката на момчето беше даден съвет да се направи пуджа и да се изчака моментът, благоприятен за операцията. В същото време терапевтичните процедури е трябвало да продължат. Майката последва тези съвети. Тя се молеше постоянно за сина си. След шест месеца ЯМР показва  значително подобрение на неговото състояние. Лекарите отмениха операцията. Момче продължи да се подлага на противотуберкулозни процедури и след две години се възстанови. Операцията не беше необходима. Момче можеше да ходи и да играе и да прави всичко каквото правят другите деца. Очевидно е, че точно в такъв труден момент съветът на добър астролог и вяра родители в Бога спасиха детето.

Кратък откъс от книгата „Астрология и вяра“ на К.Н. Рао и Гита Кадхурия. Любителски превод на български език К. Рохини

Вашият коментар