Жена се моли за съпруга си

Вчера бях попитана дали е възможно чрез определени действия да се смекчи или промени заложеното в рождената карта. Съществуват ли такива методи във ведическата астрология. Отговорът ми бе, че съществуват много начини за корекция на неблагоприятни влияния във ведическата астрология, но аз лично в моята практика с българи не съм видели нито един от тях да е сработил, като причината е огромното ни его и много слабата вяра. Казвам го с пълно съзнание, като човек който отдавна упражнява професии, свързани с общуване с повече хора. Имала съм случаи в които клиенти са били възмутени, че ги съветвам да мантруват или нещо подобно, тъй като било далечно от тях. Поради уважение към това им решение аз понастоящем изключително малко говоря в анализите си за методи за корекция и го правя само по изключение, за да не смущавам спокойствието и комфорта им със санскритски мантри, чиято вибрация е доказано, че повишава енергийната честота. Въпреки това са проведени много проучвания в други страни, в които се потвърждава, че корективните мерки работят и в тежки случаи многократно са помагали. Ден след този разговор реших да преведа няколко примера от книгата, издадена под редакцията на К.Н. Рао, наречена „Астрология и вяра”. Която най-добре ще онагледи думите ми.

ЖЕНА СЕ МОЛИ ЗА СЪПРУГА СИ

Урмила Бхаргава

«Автор, който е много опитен астролог от Джайпур и провжеда собствено изследване по въпросите, свързани с брака и децата ». К. Н. Рао

Понякога хората, които на пръв поглед вече са твърдо утвърдени в професията, могат изведнъж да се сблъскат с проблеми, които прекъсват кариерата им. Това е особено драматично в медицинската професия. Това е случаят на лекар, който сам се нуждае от лекарството. Никой не можеше да се надява, че ще успее да избегне влиянието на планетарните комбинации от своя хороскоп. В Индия никой няма да се изненада, ако човек, попаднал в трудна ситуация, се втурне към астролог за решение на проблем, който го тревожи. Цялото семейство е потънало в скръб, а младате хора и тези на средна възраст вижда в тази ситуация началото на агонията на семейството им. Погледнете хороскопа на кардиохирург /фиг. 1/, който има частна практика и е печели невероятна сума пари.

фиг. 1

В неговия хороскоп виждаме красивата гаджекешари йога по оста на четвърти и десети дом.Последователността на дашите също е била добра. От 1974г. година се е намирал в даша на Венера и която бързо го е изстреляла на върха на кариерата му. Венера участва в гаджакешари йогата.В 1994 година е започнала даша на Слънцето. В навамша Слънцето е в съединение с Марс и е разположен в дванадесети дом. С настъпването на антардаша на Раху в махадаша на Слънцето на 5 февруари 1996 година при него неочаквано се появява проблем със зрението. В началото на антардаша на Сатурн през октомври 1997 година тези проблеми се влошават. Сатурн е разположен в дванадесети дом, и пряко указва на заболяване на очите в период на Слънце\Сатурн. Управителят на десети дом Мерскурий е съединен със Сатурн и е поразен. Това поставя под угроза неговите придобивки в частната му практика. Има ли надежда? Юпитер в десети дом е въвлечен в гаджакешари йога и обещава защита.

Владетелят на десетия дом Меркурий е аспектиран от три планети в навамша: Юпитер, Луната и Сатурн. Всички те трябва да му помогнат да се върне към медицинската практика. Хирургът не може и не трябва имат лошо зрение.Известен лекар от Делхи отхвърля възможността за неговото възстановяване. Други лекари също лекари вярваха, че проблемът със зрението ще му попречи да продължи професионалната си кариера.В такива ситуации ролята на астролога е много важна, защото знае, че искрената молитва може да разреши на много проблеми.Махариши Парашара предписва специални мантри като метод за астрологична корекция.

Този хирург се обърна към астролог, който вярваше само в лечебната сила на мантрите, които трябва да се четат от самият човек или съпругата му. Съпругата на хирурга започна да чете мантрата на Сурия, защото Суря управляваше махадашата. Към нея препоръча да се добави и „Вишнушасранамавали“, тъй като идваше антарадашата на Меркурий.Само след седмица от началото на рецитирането на тези мантри лекарите, които преди това са настоявали за хирургична намеса, промениха мнението си и казаха че лечението може да се проведе само с лекарства.

През ноември 1998 г. този сърдечен хирург успя да поднови своята медицинска практика.

Ако човек се моли искрено, Бог ще вдъхнови лекарите да изберат най-ефективното лечение.Както правилно се казва в Махабхарата, Бог не защитава никой с меч в ръка. Той дава на човек способността да различава (вивека), което му помага да прави правилните изводи и да взема правилните решения.

Кратък откъс от книгата „Астрология и вяра“ на К.Н. Рао и Гита Кадхурия. Любителски превод на български език К. Рохини

Вашият коментар