Юпитер в Стрелец – ноември 2019 г.

На 05.11.2019 г. ни предстои един дългоочакван транзит. Юпитер – Гуру дева, учителят на боговете, ще навлезе в своя собствен знак – Стрелец, където ще остане до 30.03.2020 г. Юпитер във ведическата астрология е свързан с висшето духовно познание, с късмета, доходите, парите, пътуванията на дълги разстояния. Той носи растеж и разширяване, за добро или лошо, в зависимост от неговото функционално значение в рождената карта. Юпитер разширява възгледите и съзнанието ни. Той е свързан с истинското, традиционно знание, според повелите на древните шастри, което в днешната епоха е способността за усвояване и преподаване на класическо, традиционно образование. Свързан е още с етиката, морала, юриспруденцията. В рождената карата е показател за децата и съпруга.

В момента той се намира в последната четвърт на накшатрата Джйештха. В последната четвърт на накшатрата Джйештха и първата на накшатрата Мула се осъществява един от сложните преходи в зодиака – преходът между водната и огнената стихия. Според класиците във ведическата астрология, всяка планета в това положение значително отслабва и нейните показатели /естествени и функционални/ страдат, затова бъдете особено внимателни до 21.11.2019 г., защото са възможни инциденти, затруднения в съпружеските двойки, свързани със съпруга, може да се появят затруднения с децата, с финансови операции и трудности в хода на обучение или с вашия гуру /учител/.

До 05.11.2019 г. Юпитер ще се намира в накшатрата Джйештха и вероятно ще се наложи да се разделите с нещо ненужно. Стар стериотип, начин на мислене, обременяващо поведени или подход в отношенията. Тъй като тази накшатра се управлява от Меркурий, промяната ще е на ниво възприятия и начин на мислене, които са определящи за вашето поведение и реакция. От 05.11.2019 г. до 04.01.2020 г. Юпитер ще транзитира през накшатрата Мула, която се управлява от Кету и този момент ще е добър за постигане на духовно познание, за обучение и изследване, за развитие на окултна практика, но отношенията и комуникацията може да се влошат, тъй като енергията на накшатрата е свързана с разрушението. Тя се управлява от богинята на смъртта Ниритти и често носи болка за нежната половина на човечеството, свързана с несподелена любов и раздяла с партньора. Затова през този период бъдете особено внимателни, старайте се да проявите повече дипломатичност и търпение в комуникацията със своя партньор.

От 04.01.2020 г. до 08.03.2020 г. Юпитер ще е в накшатрата Пурва Ашадха, като там ще спомогне за обновяването и реализацията на вашите идеи и проекти. Разбира се, имайте предвид че Юпитер в Стрелец ще е в съвпад с господаря на кармата Сатурн /Шани/ и Кету, което доста ще отслаби неговата енергия, но пък ще облагороди и подобри показателите на Сатурн и Кету. Съвкупността от тези енергии ще породят балансиран напредък в областите, които са под влияние на тези планети във вашата карта, като събитията които предстоят да ви се случат ще носят силно кармичен оттенък и усещане за съдбовност.

От 08.03.2020 г. до 30.03.2020 г. Юпитер ще се движи през накшатрата Уттара Ашадха и ще се раздели със Сатурн, като „посрещне” в своя „дом” Марс. Марс и Кету, които през този период ще са заедно в Стрелец, са традиционно взривоопасна комбинация, но влиянието на Юпитер в социалната накшатра Уттара Ашадха, силно ще смегчи положението, тъй като основната мотивация, която ще определя поведението ни през този период, ще се курира от идеалите и морала в името на обществения интерес, заложени от Юпитер.

На 30.06.2020 г. Юпитер отново ще навлезе в знака Стрелец, поради своето ретроградно движение и ще се движи назад през него до 20.11.2020 г., давайки възможност да преосмислим недовършените по време на директното му движение задачи, свързани с образованието, плановете за далечни пътувания, финансови мероприятия, обучението, отношенията със съпруга.
Очаквайте анализ на транзита на Юпитер, свързан с рождената луна във всеки знак от зодиака!

Вашият коментар