Марс /Мангала дева/

Според ведическата астрология Марс е една от планетите естествени вредители. Интересно е, че според митологията той е син на Земята и бог Шива, поради това той е карака на недвижимото имущество. Друга любопитна, но тъжна асоциация е факта, че Марс е агресивна планета, ражастична по своята природа и тези качества въпреки най-модерните ню ейдж теории, винаги ще присътстват на Земята, тъй като тя е смесен свят, в който хората най-вече трупат опит и съответно отработват своите кармични задължения.

Марс управлява амбициите и желанията, чувствата и животинските инстинкти. Силният Марс дава кураж, самочувствие, независимост, арогантност, склонност към всички рискови и героични дела, войнственост, остър ум, умствена дейност, точност, технически и организиционни умения, лидерство. Слабият, наранен Марс дава безразсъдство, нерешителност, небрежност, желание за използване на груба сила, сексуална извратност и склонност към употреба на наркотици. В хороскопа Марс е карака на братята. Марс управлява гениталиите, кръвта, мускулите, главата, лицето, лявото ухо и чувството за вкус. Цветът му е червен, камъните са корал, рубин и други червени камъни, денят е вторник, металът е желязо.

Марс управлява Овен и Скорпион. Екзалтира в Козирог, най-високата позиция на екзалтация е 28 ° в Козирог, в падение е в Рак -28 ° . В първите единадесет градуса на Овен са неговия мулатрикона, а останалите са свашкетра /собствен знак/. Скорпион е изцяло знак на неговата свашкетра.

Слънцето, Луната и Юпитер са приятели на Марс, Меркурий е негов враг, Венера и Сатурн са неутрални.

Мангала дева- дева на Марс

Вашият коментар