Астрологични събития през месец февруари 2024 година

В месеца на любовта и виното ще се наблюдават интересни звездни констелации. Първата е свързана с прехода на Меркурий на 1 февруари в знака Козирог. Този знак за него е приятелски, което ще спомогне за по-позитивното проявяване на качествата на вестителя на боговете. В знака на Сатурн  той може да структурира по-добре информацията, знанията и уменията се развиват в практическа насоченост. Меркурий е в съзвучие с елемента на знака, което показва, че този транзит може да се отрази позитивно на материалните дела, особено по темите на планетата, свързани с търговията, финансовите инструменти /Меркурий сигнифицира парите/, подписване на строги договорености с ясно и точно формулирани клаузи, които обещават да донесат дългосрочен резултат. В Козирог енергията спомага за по-лесното усвояване на знания, свързани с древни, архаични дисциплини, както и за обучение в традиционна, консервативна форма. Това положение ще спомогне също за трезва преценка, която е ясно структурирана, последователна и материалистична.

На 5 февруари Марс ще премине във възможно най-доброто си положение  в Козирог, където екзалтира. В този знак той е не просто войн, а генерал със стратегическо мислене, мащабни планове и ясни стъпки за развитие на задачите, които да доведат до успех. Енергията на огнената планета се концентрира в желязна воля, напор, постоянство и целенасоченост. Марс в това положение благоприятства и дейностите, свързани с израстване в кариерата, реализация на бизнес планове и инвестиции в недвижими имоти. Марс е сигнификатор на недвижимата собственост и в това силно положение спомага за по-лесното и максимално благоприятно развитие на темите, свързани с придобиването, продажбата, ремонта на имоти. Ще се появи достатъчно сила за реализация на трудни замисли и планове, за които са необходими много вътрешна енергия и напор.

На 10 февруари ще настъпи най-важното астрологично събитие за месеца, тъй като на този ден започва лунния месец Махга с новолуние в Лъв в лунната стоянка Дханищха. Древните общества са осъзнавали и чувствали силното влияние на природата и астрологичните обекти върху човешкото развитие  на материално и енергийно ниво, затова са отделяли много голямо значение на космическите събития и явления. Техният холистичен подход е предвиждал синхронизация на отделния човек с космическите лъчи във времето и пространството, затова лунните месеци са били от много голямо значение.

За съжаление днешната цивилизация с въвеждането на изкуствения грегориански календар изцяло откъсва съвременните хора от връзката им със сили, от които зависи тяхното енергийно, духовно и материално благополучие. Но астролозите продължават и днес да внасят яснота и да помагат хората да се синхронизират с тези лъчи, които влияят на земята и обитателите й.

Наименованието на месец Магха се превежда като силна, а според други авторитети значението на термина е свързан с отрицание на греховността. Смята се, че този лунен месец – 11-ти поред, е много подходящ за преработване на неблагоприятната карма чрез различни процедури и ритуали при които се използва вода. Времето е подходящо също така за практики, свързани с очистване на родовата карма и програмите, наследени от нашите предци, тъй като покровители на месеца са Питрите – предците.

Картата на месеца е с асцендент Везни и попада в лунна стоянка Вишакха, а управителят е в дом, свързан със собствените усилия, комуникацията, кратките пътувания и масмедиите. През този месец особено силно ще ни влияят и ще се интересуваме от тези теми. Но ако погледнем през увеличително стъкло, енергията на месеца е под влияние на много силна прарабхакарма и с него са свързани лунни стоянки, които имат активна, напориста енергия. Енергия за просперитет, социално израстване, обществено признание и богатство. Но управителят на месеца не е в най-позитивното си положение, което говори, че желанията за напредък и развитие в материалната сфера ще са много големи, но карма от миналото ще пречи и препятства точно това развитие. Желанието за материални печалби и тяхното достигане ще е паралелно свързано с много разходи.

Народът, който се асоциира с четвърти дом и Луната ще е под силното влияние на Марс, на самата лунация и на Меркурий, което показва, че мнозина от нас ще са силно мотивирани, за да постигнат финансова обезпеченост. Хората ще се занимават с нови проекти, нови идеи и планове за бъдещи успехи. Но от друга страна ще нарастен напрежението, конфликтността, раздразнителността, което може да се отрази на здравето и на психо-емоционалното състояние сред населението.

На 12 февруари Венера ще премине в знака Козирог, където ще се намира в знак на приятел, което ще засили лоялността, честността и постоянството в отношенията. Обикновено в този знак Венера не дава фриволност в поведението, а акуратност, разумност, но и известна студенина. Перспективата за развитието във връзката ще се преценява от гледна точка на разума и последователността.

На 13 февруари в 11:42 Слънцето ще премине в знака Водолей. Тук то се чувства доста ограничено, тъй като мястото е неприятелско за него и там царят сред грахите не е добре посрещнат. Въпреки това може да се появят оригинални идеи, интересни хрумки, иновативни проекти, които обаче трудно може да бъдат реализирани, защото може да желанието от вдъхновението много бързо да угасне. В това положение Слънцето също така проявява известни анархистични енергии и може да се появи импулс за разрушаване на вече изграденото.

Времето на преминаване на Слънцето от знак в знак – Сурия Санкранти – е неблагоприятено за започване на важни дела, пътувания, големи придобивки и брак. Благоприятно е да се занимавате с духовни практики, да релаксирате и да прекарвате време със семейството.

От 20 февруари Меркурий ще премине в знака Водолей, като ефектът от този транзит ще е свързан с по-голяма свобода в общуването с единомишленици. Интерес към новите неща, усвояване на иновативни знания и умения.  Може да се засили необходимостта и желанието от работа в екип и в сътрудничество. Възможно е да се намери нестандартно решение на всеки проблем.

На 24 февруари в 14  часа и 31 минути ще настъпи пълнолуние в знака Лъв в лунната стоянка Магха, като лунацията ще е разположена по оста 2-ри и 8-ми дом в картата на събитието, като ще подчертае още веднъж значимите теми на месеца, свързани с финансовите въпроси и материалната изгода. Освен това домът, в който ще се състои пълнолунието  е свързан с родителското семейство, програмите и комплексите, които получаваме от тях, затова времето ще е особено подходящо за работа с енергията на рода и трансформация на негативната карма от предците.

Критични дни през месеца.

На 10-11 февруари съвпадът на Луната и Сатурн може да допринесе за чувството на изолация, депресия и неразбиране.

На 12-13 февруари съвпадът на Луната с Раху ще лиши съзнанието ни от хармония и стабилност и ще предизвика негативни мисли.

На 8-9 февруари съвпадът на Луната с Марс ще даде напрежение и конфликти, прекалена импулсивност и желание за поемане на рискове.

Благоприятни дни за подстригване:

Още от дълбока древност мъдреците – риши са установили, че има връзка между човешката коса и енергийните канали в нашето тяло, като са знаели, че всяко едно нейно отнемане, причинява резонанс в енергийната ни система. Затова са препоръчвали тази безобидна на пръв поглед дейност да бъде извършвана в определено време, за да може човек да бъде максимално защитен от нарушения в неговата енергетика, което може да доведе до спад на жизнената енергия и други негативни последици. Подстригването в подходящи дни същевременно спомага за благосъстоянието и увеличаване на жизнената енергия. През февруари подходящи дни за подстригване са:

  • 11 февруари до 16 часа и 09 минути;
  • 13 февруари от 18 часа и 6 минути;
  • 14 февруари – цял ден;
  • 18 февруари – цял ден;
  • 20 февруари от 08 часа и 42 минути;
  • 21  февруари – цял ден;
  • 22 февруари до 09 часа и 52 минути;
  • 27 февруари – цял ден;
  • 29 февруари – цял ден.

Всички звездни констелации са съобразени с аяйнамша Читрапакша Лахири, която е най-разпространената сидерална система във ведическата астрология.

В момента тече записването за нов поток на курса по ведическа астрология – начално ниво, който ще започне през месец май 2024 г. Обучението ще е онлайн  в удобна обучителна среда с възможност за модулно плащане на две или четири вноски.

От май ще може да се обучавате в по-бюджетен вариант – офлайн, но без мое съпровождане и без проверка на домашните.

За повече информация може да посетите тази секция в моя сайт, където е и контактната форма за допълнителни въпроси във връзка с обучението, стойността и организацията: тук

Вашият коментар