Прогноза за 2023 – годината на черния воден заек

На 04.02.2023 година ще настъпи годината на черния воден заек по китайския календар. В Китай съществуват няколко добре развити астрологични системи, които се основават на цикъла на петте елемента – дърво, огън, земя, метал и вода. Балансът и равновесието на тези стихии са гаранция за хармонично развитие на земните дела. Когато той е нарушен, настъпват неблагоприятни събития за хората, свързани с влошаване на здравето, личните дела и бизнес начинанията. От опит мога да споделя, че особено интензивно този цикъл оказва влияние в здравословен план, затова хармонизацията на енергията и въвеждане на баланс и равновесие в организма, основан на балансиране на тези пет елемента, лежи в основата на всички оздравителни източни практики.

Изпращаме една особено напрегната 2022 година, която беше под влияние на янския елемент на дървото. Годината беше свързана с водния тигър, който се характеризира с устрем, интензивни процеси и напористи действия. Енергия е доста агресивна, бурна и необуздана, тъй като янският елемент на водата се асоциира с огромен, бушуващ океан, който е в състояние да помете всичко по пътя си. Тигърът също е елемент, свързан с интензивен ръст и развитие, но не винаги в конструктивно русло, а често в деструктивни човешки прояви. Тези елементи през 2023 година ще отстъпят своето място на инската вода над заек . Макар и качествата на елементите да са еднакви, тяхната поляризация е доста различна. Заекът е изтънчен елемент, свързан с изкуство и дипломация. Той не притежава интензивната, напориста природа на тигъра и е доста по-балансиран и умерен в своите прояви. Инската вода е свързана с росата и малките капчици дъжд, с мъглата , която покрива с бяла пелена земята и прави атмосферата загадъчна и тайнствена. Този елемент се асоциира със скритите процеси, тайните, загадките, задкулисните договорености и невидимите дела. Характерът на тези елементи предполага една по-умерена 2023 година,  в която не всички дейности ще имат своето логично и ясно обяснение, защото част от договореностите между великите сили ще се извършат задкулисно и далече от погледа на обикновените хора.

Водният заек е звезда, която се свързва с културата и изкуството, затова през 2023 година може да видим по-широко популяризиране на дейности в тези сфери. Същевременно този елемент е благородна единица, което показва, че хората на изкуството може да намерят свои покровители през тази година. Може да се намерят медценати, които да подпомогнат важни дейности в сферата и да станем свидетели на някой интересни мероприятия, които да презентират находчиви, творчески идеи.

Елементът който ще управлява годината е звезда на романтиката и през нея  може да се очаква повече внимание, насочено в сферата на личните отношения. Добра година за създаване на семейства и обвързване в любовни двойки. Особено активни в тази сфера ще са всички хора, родени в годината на тигъра, коня и кучето. За тях 2023 г. може да донесе много приятни моменти с половинката, за самотните е възможно иницииране на любовни срещи, нови запознанства и трепетни моменти с интересни потенциални партньори.

В здравословен план може да се очакват някой предизвикателни моменти, свързани с проблеми на сърдечно-съдовата система. Тъй като заекът се асоциира с гръбначния стълб и костите, са възможни счупвания, навяхвания и проява на негативни болестни състояние в тези части от човешкото тяло.

През 2023 година ще липсва елемента огън, който е пряко свързан с развитие на бизнес начинанията, затова не очаквам съществена промяна в сферата на инвестициите и ръст на производството. Тъй като липсата на този елемент се отразява и върху въздухоплаването то може да се очакват повече авио инциденти. Звездата пътуващ кон за елемента на годината е змията, която е свързана с пътищата и през годината може да се повишат инцидентите с пътно-превозни средства.

Икономиките които може да се развият през следващата година са тези от елемента земя и метал: строителството, добиването на полезни изкопаеми, машиностроенето, банковото дело, козметичните услуги. По-предизвикателна година ще бъде за тези заети в сферите, свързани с елементите огън и дърво: енергетика, мода, печатно дело, средствата за масова информация.

Вторият етап от анализа ми за 2023 година е свързан с разглеждане на годишната карта по метода ци мен дун цзя. В картата се образува комбинация, която показва, че едва  ли ще има рязка промяна в направленията на човешката дейност. Всичко което е започнато през предходната година, може да се довърши, но новите начинания ще се развиват по-бавно от очакваното.  Годината ще е добра за всички заети в сферата на администрацията и наемния труд. Техните дейности ще съответстват на замислите им и ще намират подкрепа от енергията на годината, за да напредват и да се развиват. Ще получават помощ и подкрепа и не очаквам рязка промяна за тях. Сравнително добра година за създаване на семейства и за тези които се развиват в сферата на развлекателната индустрия и туристическия бизнес.  Може да се увеличи желанието за екзотични почивки или по-нетрадиционни места и начини за отдих. Иновативния подход ще помогне за развитие в тези сфери.

В областта на бизнеса нещата са двояки. От една страна предприемачите може да намерят подкрепа от властимащите, но не всичко в тази подкрепа ще бъде ефективно и добре премислено. Стари грешки, свързани с подпомагане на бизнеса, може да затормози неговото развитие и напредък. Може да зачестят опитите за укриване на резултати, водене на двойно счетоводство, използване на различни вратички в закона, за да се спестят средства и излишни нерви.

Тай суй за годината намира опора в източния дървен дворец. Там се намира един от показателите за транспортния бизнес и за военните операции. Агресивните изяви през годината ще намират подкрепа в лицето на властимащите, но голяма част от тези действия ще са свързани с опити за задушаване на икономиките и строене на далечни планове за унищожаване на силните на деня и промяна на съотношението на силите в световната политика.

В сферата на юриспруденцията е твърде вероятно да се увеличат делата, свързани със семейни въпроси и уреждане на лични отношения. Създадените бракове ще бъдат подложени на сериозна проверка и е възможно да се увеличи дела на разводите и разделите. Юристите доста по-често ще се занимават с уреждане на делата сред разводи и семейни спорове. Започнатите дела може да доведат до повтарящи се действия и да се наложи сред време вече повдигнатите въпроси да бъдат ревизирани от по-висша инстанция.

Може през следващата година да се обявят важни научни открития, които да бъдат популяризирани от средствата на масова информация. Под прожекторите  на вниманието ще се окажат специалисти, в сферата на науката и изкуствата, за които усилено ще се заговори.

Водещата врата  и звезда в картата са с елемента вода, което показва, че 2023 година ще заложи на информацията, комуникациите и разпространението на различни верни и не толкова достоверни новини. Трудно ще е да се различи истината от подвеждащата информация.

Вашият коментар