Пълнолуние в Ревати – 14.10.2019 г.

В понеделник на 14 октомври в 0.09 ч. /БВ/ Луната ще бъде разположена в опозиция точно срещу Слънцето на 26.06 градуса в края на своето дълго пътуване по зодиака, в знака Риби в накшатрата Ревати. Според ведическата астрология тази фаза на Луната е свързана с пика на нейната сила, защото по време на пълнолуние тя е ярка, силна и особено въздействаща.

Ревати, където ще се състои самото пълнолуние, е последната двадесет и седма накшатра и се състои от група 32 звезди в съзвездието Риби. В нея символично и енергийно се осъществява последното пътешествие в тази реалност, от съществуването ни като личности „тук и сега“, към сливането ни с една по-висша същност на Битието. Във ведическата система този преход представлява сливането на Атман /индивидуалната душа/ с Брахман /Бог/. Тъй като тя се свързва с прехода извън „предела“, силата на накшатрата дарява със способността да се пътешества на всички нива – на ниво съзнание, във времето и в пространството. Тя дава изключително силна способност за натрупване: в материален план на богатство, в духовен на духовност, в умствен на знание.

Снимка на събитието с астрономическата програма Стелариум

Ревати е свързана и със защита и грижа за всички живи същества, тъй като се управлява от Пушан, висшата сила, която помага на изгубените и безпомощните същества да намерят пътя към дома си. Ревати също така се символизира от барабана. Тази аналогия ни показва, че дори когато се намираме в края на един цикъл, при завършването на един житейски опит, барабанът продължава да бие отмерено, следвайки ритъма на живота. След всеки възход, идва спад, след всеки спад – нов възход. Всеки край е и ново начало.

Слънцето е от другата страна на тази опозиция в знакът Дева, заедно с Марс, който също аспектира Луната. Смесването на тези разнородни енергии на меркурианският знак Дева с юпитарианският Риби, ни позволява да осъзнаем и същевременно да придадем смисъл и целево направление на тези висши духовни енергии, чиито проводник е Луната, за да реализираме идеите на практика, защото и най-висшия идеал губи своята стойност, ако няма воля, амбиция и потенциал да се въплъти в материалната реалност. Аспектът който Луната получава от свой управител Юпитер също ще съдейства проектите, които узреят в резултат на вдъхновяващата енергия на Ревати, да дадат своя плод през следващата фаза от цикъла на луната. Управителят на накшатрата Меркурий е в съвпад с Венера, която е в силно положение и дава „зелена“ светлина на всички проекти, които могат да бъдат свързани с разкрасителния бизнес, търговията, консултантски услуги, юриспруденцията, изкуството /особено музиката/, изучаване на езици или духовни инициации. Моментът е подходящ да се погрижите освен за своите проекти и за своите близки същества, тези които се нуждаят от вашата подкрепа, насърчение, наставления и опит. Не забравяйте, че грижата е една от основните енергии на тази накшатра и е елемент от нейното висше проявление. Затова всички практики които могат да помогнат да изпаднали в нужда живи същества са добър начин да натрупате положителна карма.

Карта на точната опозиция на Слънцето и Луната на 14.10.2019 г. /пълнолуние/

Вашият коментар