Хармонизация на 7-ми дом

Във ведическата астрология 7 дом отговаря за брака, партньорските отношения, задградичните пребивавания /най-вече по работа/. Той е и вторичен дом за преценка на кариерното развитие на родения, чиято карта се разглежда.

Моят опит до сега показва, че доста голям процент от хората, родени на Запад имат проблемен 7-ми дом и са изпитали поне веднъж силно разочерование в партьорските отношения. Рядко срещам карти с положителна карма по седми дом и за съжаление тази тенденция продължава и сред по-новото поколение.

Според ведическите астролози този процес е нормален и се дължи на предимно раджастичното ни общество, в което желанията са повече от действителните потребности и отношенията се изграждат повърхностно и лекомислено, като водещото е най-вече сексуаното/физическо привличане между партньорите. Разбира се, то е важно за да се изградят първоначално отношенията между мъжа и жената, но съвсем не е от най-съществено значение.

Ще посоча някой елементи по които може да прецените дали имате отслабен седми дом и ще предложа някой подходящи упаи, които могат да се прилагат без риск, тоест без да е необходима индивидуална преценка на вашата карта от астролог.

На първо място, вие имате отслабен 7-ми дом, ако неговият управител заема дом дустхана и/или е поразен от вредители. Домовете дустхана са 8-ми, 12-ти, 6-ти и в по-малка степен 3-ти. Ако вредител /особено Марс/ заема или аспектира 7-ми дом. Вторичен показател за преценката на дома се явява системата аштакаварга. По сарвааштакаварга бинду точките, може да прецените дали ще имате проблем в определена област във вашия живот.

Някой полезни мерки, които може да ви помогнат да усилите и хармонизирате енергията на вашия седми дом:

– Научете как да трансформирате силната сексуална енергия – бъдете активни в обществения живот, спортувайте, работете по-усилено.

– Изберете „златната среда“ – поддържайте хармония в сексуалния си живот, крайностите не са препоръчителни.

– Развивайте семейните отношения – необходимо е семейството винаги да има обща кауза, общи ценности, за които съвместно да работите.

-Отървете се от страха от самотата и страха от бъдещето (можете да слушате медитация или лекция за Сатурн).

-Простете се с миналия горчив партньорски опит – практики, свързани с това как да пуснете бивш партньор и да се освободите от токсични отношения, биха били полезни.

-Ако човек има подсъзнателно нежелание да има лични отношения, такъв човек може да бъде посъветван да пише фразата „Искам да се омъжа успешно, да имам добър съпруг и здрави деца и по волята Божия“ няколко пъти на ден.

– Ако вече имате партньор, с който имате трудности в отношенията, напълно се освободете от тях, като му простите и му благодарите. Ако сте го обидили, тогава поискайте прошка. По-добре е да направите това, докато все още е въможно да съхраните отношенията.

-Популяризиране на семейните ценности.

-Отглеждайте децата в дух на чистота и целомъдрие.

-Никога не злоупотребявайте с държавите, в които сте живели, живеете и ще живеете. Няма значение колко трудно може да бъде за вас и без значение каква несправедливост може да срещнали. Само благодарете и приемете, че сте част от това общо енергийно поле на мястото в което живеете. Ако нещо не ви харесва, направете всичко възможно, за да подобрите ситуацията: участвайте в благотворителна работа, участвайте в социални движения и т.н. Запомнете, че промяната започва отвътре, не отвън.

– Развийте Божествена любов. Това бързо може да ви доведе до по-високо ниво на хармония.

Заб. Предложенията за практика са взаимствани от лекция на Рами Блект

Вашият коментар